Kend din institutions lokale natur

Navn
Naturskolen i Viborg Kommune

Vi tager ud til personalemøder, går en tur med jer i lokalområdet og giver jer inspiration til gode aktiviteter i naturen med jeres børn.

I kan selvfølgelig også holde jeres møder på Naturskolen på Hald, i Undallslund eller i Jægerhytten i Hjermind Skov, hvor vi så kan møde jer der.

Det koster lidt, hvis vi skal ud til jer efter fyraften og i weekenden, se mere om priser på Naturskolens priser her.

Dyrehold i daginstitutionen

Navn
Naturskolen i Viborg Kommune

Overvejer I et eller flere dyr i jeres daginstitution? Der giver en masse gode oplevelser med dyrene for både børn og voksne. Dyr kan noget!

Dette kursus har til formål:
At vejlede pædagogisk personale i de praktiske og lovmæssige forhold ved dyrehold i institutioner.
At rådgive om institutions-egnede arter og dissses krav til plads, foder, indretning m.v.  
At det pædagogiske personale opnår fortrolighed med dyrehold og får sat ord på, hvor betydningsfuldt dyrehold kan være for børn.

Mere natur på legepladsen - Vildere Viborg

Navn
Naturskolen i Viborg Kommune

Hvordan får vi flere fugle på legepladsen?
Hvordan kan vi bedst indrette et krible-krable-sted?
Hvordan kan vi bedst understøtte børnenes naturlige nysgerrighed overfor alt det levende omkring os?

På legepladsen finder børnene mariehøns, snegle, bænkebidere og måske endda en frø eller en fuglerede. De kan være optagede af at finde dyr i dagevis. Med små, simple tiltag kan uderummet gøres mere attraktivt for både børn og smådyr.

Introkursus Yoga i børnehøjde

Navn
QM Yoga

Oplever du og dine kolleger i arbejdet med børn og unge, at enkelte børn kan have udfordringer, der også påvirker fællesskabet og dynamikken? Er du udfordret i forhold til din egen trivsel, dit overskud, din arbejdsglæde og din relation til børnene? Der findes lettilgængelige og forhåndenværende redskaber til at ændre den dårlige dynamik!

Fordybelseskursus Yoga i børnehøjde

Navn
QM Yoga

Dette kursus er for dem, der gerne vil tilegne sig viden og kompetencer om børneyoga til en bestemt børnegruppe (alder, udfordringer og/eller kompetenceniveau). Der vil på kurset blive gennemgået forskellige tilrettelægnings- og formidlingsstrategier. I praksis afprøves ideer til struktur, udformning af sekvenser og forløb. Vi gennemgår materialer og udstyr og laver en lidt dybere gennemgang, særligt ift. de sanseintegrationsmæssige udfordringer, børn kan have.