Heksen og det magiske univers
Heksen og det magiske univers
Træd ind i en verden af naturlig visdom, samskabelse og universets energier!
Denne workshop er en legende og musisk oplevelse, hvor vi sammen udforsker naturens hemmeligheder, dens cyklusser og magien i heksens univers.
Med respekt og forståelse for naturens universelle energier skaber vi rum for fordybelse, samskabelse og dannelse.
Forundringsfestival
Forundringsfestival – en uge med natur, udeliv og science – for de største børnehavebørn
Tema: Dyr og naturen
Naturskolen ved Hald, skoven og det fantastiske landskab ved Hald sø danner rammen for forundringsfestivalen for alle kommunens ældste børnehavebørn.
Kom med ud og deltag i sjove workshops om dyr og natur. Der vil være workshops med naturvejlederne, med biblioteket, med en huskunstner og ubemandede poster med spændende forundringsopgaver.
Æblemosteri
Æblets historie går meget langt tilbage. Der har vokset vilde æbler i Danmark siden tidernes morgen. Æblet er vel stadig den mest spiste frugt i børnehaven, skolen mm. Denne dag undersøger vi æbletræet og dets frugt og laver sund og frisk most.
Nisser i skoven
Hvordan klarer dyrene sig i skoven om vinteren? Bor der nisser i skoven? Vi leder efter tegn og spor fra dyr. Undervejs dukker mystiske væsner med røde huer op.
NÆVN IKKE NISSER FOR BØRNENE.
Find foråret!
Det er spændende at følge årets gang i naturen.
Særligt spændende er det at finde de første spæde forårstegn efter en lang og mørk vinter.
Kom med ud og vær med i jagten på foråret!
Lorteliv
Dette er et forløb under Snapsting for Børn 2025. Snapsting for Børn er en årligt tilbagevendende børnekulturfestival for alle børn i Viborg Kommune. Snapsting for Børn har som hovedmål at udfordre børn til leg og læring gennem æstetiske processer og kulturelle oplevelser. Snapsting for børn er en del af UNESCO Creative City.
En workshop hvor I sammen med Naturskolen undersøger naturen rundt omkring os.
Smådyrssafari
De vilde insekter og smådyr er i tilbagegang, og verdens biodiversitet bliver ringere og ringere.
Det må vi gøre noget ved!
Og jo mere man ved om naturen, jo større lyst får man til at passe på den. I dette forløb lærer børnene nogle forskellige dyreklasser at kende (insekter, edderkopper og tusindben).
De lærer også at bygge deres egen insektsuger, så de kan håndtere dyrene og undersøge dem tæt på, uden at komme til at mase dem – og så får de materialerne med hjem, så de kan fortsætte med at undersøge i daginstitutionen eller deres egen have.
Byg din egen sø
Hvordan opfører vand sig?
Hvad kan flyde og hvad kan synke?
Vi skal undersøge vand, og om man egentlig kan bygge sin egen sø.
Børnene skal undersøge og observere, i dialog med en voksen, hvordan vand opfører sig, og hvad der kan flyde og synke.
De skal også bygge en lille båd. Det enkelte barn arbejder i sit eget tempo og kan følge sine overvejelser og indskydelser. Aktiviteten gennemføres som udgangspunkt udendørs.
Brug kroppen i naturen
Naturen udfordrer kroppen og sanserne ved ikke at være jævn og forudsigelig, ved at være næsten uendelig i detaljer og indtryk, ved at stimulere alle sanser (nænsomt) på én gang, ved altid at give mulighed for at ”kravle over hvor gærdet er højest", ved stor variation i bevægelsesmulighederne. Naturen udvikler motorikken ved at kroppen til stadighed udfordres, uanset hvor barnet er i sin formåen og udvikling. Naturen giver mulighed for risikolege.
Naturens Helte - besøg
Hvad er det nu med det affald?
Hvorfor har vi flere skraldespande?
Få besøg af en vaskeægte Naturhelt, og hør om affald i børnehøjde.
Forløbet er et 'to-go'-forløb, hvor Revas kommer til jeres institution.