
SEKUNDÆRT materiale
SEKUNDÆRT materiale
SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.
Vær med, når vi slipper legoklodserne løs og bygger innovative løsninger for de over 12.000 flagermus, der overvintrer i Mønsted Kalkgruber.
Flagermus er naturens natlige helte – de holder skadedyr nede og bestøver planter. Men når de vågner fra deres vinterdvale, har de brug for vores hjælp for at overleve i en verden, der forandrer sig.
Eleverne bliver introduceret til lokale problemstillinger, der handler om de udfordringer, som flagermusene møder, når de vågner af deres dvale i Mønsted Kalkgruber.
Herefter skal de arbejde videre med en af problemstillingerne, fabulere og bygge deres løsning med legoklodser.
I LEGO Build the Change udfordrer vi eleverne til at bruge deres kreative evner og skabe løsninger, der sætter fokus på bæredygtighed.
Så kom og vær med, når vi bygger de bedste løsninger for flagermusene – én klods ad gangen!
LEGO Build the Change handler om at give børn en stemme og lade dem udtrykke deres håb og idéer for en bedre fremtid.
Børn bruger deres kreativitet til at løse virkelige udfordringer med LEGO® klodser og andre kreative materialer – og det hele sker via læring gennem leg.
Vi er på en mission for at sikre, at børns stemmer bliver hørt, og at deres idéer og visioner kan inspirere til reel og meningsfuld forandring.
Eksempler fra Fælles Mål:
Natur/teknologi, efter 4. klasse -
Kompetenceområdet 'perspektivering', hvor eleven kan relatere natur og teknologi til andre kontekster. Med særligt forkus på 'perspektivering i naturfag'.
Kompetenceområdet 'kommunikation', hvor eleven kan beskrive enkle naturfaglige og teknologiske problemstillinger. Med særligt fokus på 'formidling'.
Vi kommer til at guide eleverne igennem en proces, hvor de skal være åbne for forandringer og kreative udfordringer midt i deres byggeri.
Eleverne skal arbejde sammen to og to, evt. tre. De må gerne kende deres makker på forhånd.
Lad eleverne forstå, at de skal ind og være kreative.
Snak gerne på klassen om, at kreativitet kan være mange ting samt evnen til at finde de bedst mulige løsninger på et uforudset problem.
Hvis der er tid, ville det være oplagt også at arbejde med flagermus.
Eleverne skal arbejde sammen to og to, evt. tre. De må gerne kende deres makker på forhånd.
Hvis eleverne i forbindelse med besøget gerne vil låne bøger skal læreren skabe et overblik over, hvor mange elever, der ikke er oprettede som lånere. Elever som endnu ikke er oprettede på Viborg Bibliotekerne skal oprettes. Det gør de sammen med en forældre forud for undervisningen. Forældrene kan oprette deres barn med deres MitID ved at følge denne vejledning: Bliv låner | Viborg Bibliotekerne.
For at skabe sammenhæng mellem dette forløb og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at koble forløbet til et emne, I arbejder med før og efter.
Find inspiration under ’undervisningsmateriale’, hvor der er linket til relevante forløb på forskellige portaler.
Makerspace Viborg, Hovedbiblioteket i Viborg
Der er cykelafstand for en del byskoler, og gåafstand fra Jernbanegade og Banegårdspladsen, hvor mange busser og toget standser.
Find bustransport på Rejsekortets prisberegner, bed jeres skolesekretær oprette Erhvervsrejsekort og booke plads hos Midttrafik (på 87 40 82 40), hvis I over 20 rejsende.
Én klasse.
Forløbet afvikles i ugerne: Uge 41 og uge 13 - tirsdag, onsdag, torsdag med 2 afviklinger om dagen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Makerspace Viborg, Hovedbiblioteket Viborg.
Der er cykelafstand for mange byskoler, og gåafstand fra Jernbanegade og Banegårdspladsen, hvor mange busser og toget standser.
Find bustransport på Rejsekortets prisberegner, bed jeres skolesekretær oprette Erhvervsrejsekort og booke plads hos Midttrafik (på 87 40 82 40), hvis I over 20 rejsende.
Tilmelding senest tre uger før ønsket dato - angiv helst flere tidspunkter/datoer.
Ved tilmelding oplyses:
- navn, mail og telefonnummer på alle deltagende lærere
- navn på skole/institution
- antal elever