Grønne Sammen på Energimuseet - Hele året
Vores forbrug har et CO2 aftryk, både ift. de ting, vi køber, og den energi, vi bruger. Skal vi leve mere bæredygtigt, så giver det god mening at kigge på vores forbrug og se, om der er nogle områder, hvor vi kan reducere vores forbrug.
Til Grønne Sammen temaugerne udviklede Energimuseet dette forløb, som sætter fokus på Verdensmål nr. 7, Bæredygtig energi og verdensmål nr. 12, Ansvarlig produktion og forbrug.
Forløbet afvikles i løbet af én dag på Energimuseet.
Dagen bliver bygget op af workshops med fokus på bæredygtighed og den grønne omstilling.
Grøn Rejse
Er I klar til at tage på en spændende rejse, hvor vi arbejder med nogle af tidens vigtigste emner?
På Grøn Rejse dykker vi ned i fremtidens mad, klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og teknologi.
En dag fra. kl. 8.45-18.00 på Asmildkloster i Viborg.
Kom med på Grøn Rejse på Asmildkloster Landbrugsskole
Forløbet er et heldags tilbud, hvor klassen får indblik i forskellige elementer i landbrugserhvervet og møder hverdagen på en landbrugsskole.
Kul på bålet
Vidste du, at man selv kan lave kul?
I dette forløb arbejder eleverne med den praktiske fremstilling af kul.
De får en egen og praktisk erfaring med ressourceforbrug og muligheder, når de skal forvandle træ til kul.
Rødder på bål
Madmod og rodfrugter og bålmad - det rimer!
I hvert falt i dettet forløb, hvor børnene møder sæsonens rodfrugter og skal samarbejde i mindre grupper om at lave rodfrugter om til en dejlig ret, der tilberedes på skolehavens bålkomfurer.
Giv jeres elever en dejlig dag, der styrker deres klassetrivsel, og gør eleverne mere madmodige.
Eleverne lærer også hvordan man faktisk tænder et bål.
Rundt om frøet
Vi skal lære om frøets rejse fra frø til spire og videre til plante.
Undervejs bliver vi klogere på, hvilke vækstbetingelser der skal til, for at en plante kan gro. Vi har sammen dekoreret plantepinde, så vi kan huske, hvad vi hver især har sået, og de små spirer får vi med hjem til skolen, hvor vi kan følge deres udvikling.
Lokalt forankret bæredygtighedsundervisning
Bliv klogere på alle de muligheder I har for at tage naturfagsundervisning om klima og bæredygtighed med udenfor skolens matrikel.
Til denne workshop vil vi med fysiske kort og simple vidensdelingsøvelser dykke ned i Viborgs mange grønne læringsmiljøer, eksterne undervisningsudbydere, og hvordan I i jeres fagteam sammen kan tænke lokalområdet ind i jeres naturfagsundervisning.
Natura 2000 i Mønsted Kalkgruber
Natura 2000-områderne er beskyttede områder i EU. Områderne skal beskytte naturtyper og vilde dyre-og plantearter, som er sjældne, truede eller karakteristiske for EU-landene. I Mønsted har vi verdens største kalkgruber. Oplev en smuk verden under jorden og oplev den sjældne og smukke natur, som omgiver stedet, som er en del af Natura -2000.
Egetræet for 1. klasser
Mød Naturskolen i jeres lokale natur og lær om træer, at være på tur og være ude - med egetræet som gennemgående tema.
Forløbet tilbydes alle 1. klasser i Viborg Kommune, vi kommer ud til jer og tager gerne flere klasser samme dag. Forløbet kan gennemføres med to klasser på en formiddag f.eks. kl. 08.30-10.00 og kl. 10.00 - 11.30.
De digitale detektiver 4-6. kl.
Detektiv Lakse har brug for dine elevers hjælp. Eleverne forvandles i dette forløb til 'digitiver', når de skal hjælpe detektiv Lakse og hans kælegris Gumlegøj med at løse mysteriet i byen Sladderup.
Hvordan regner man egentligt ud, om noget er misinformation eller desinformation?
EuroSkills, Herning, 2025
Du kender måske Skills, men har du hørt om EuroSkills?
EuroSkills er europamesterskabet for unge faglærte talenter fra hele Europa og afvikles hvert andet år, når landene skiftes til at være værtsland for konkurrencen.
Danmark er vært for EuroSkills, når vi til september byder velkommen til de unge talenter fra Danmark og resten af Europa i MCH Messecenter Herning.
Der er naturligvis også masser af spændende aktiviteter for både elever og lærere/vejledere. Så selvom I ikke selv stiller op til europamesterskaberne, betyder det ikke, at I skal sidde stille en hel dag.