Skoleteater - mellemtrin

Navn
Skoleteater i Viborg Kommune for grundskoler

Dette skoleår præsenterer Viborg Kommunes skoleteater følgende forestiling for mellemtrinet:
 

STRØM – et operaeventyr
Et operaeventyr om at mærke sig selv i en digital tidsalder
 

STRØM er et operaeventyr med tekst af børnebogsforfatteren Cecilie Eken og musik af komponisten Peter Bruun.

Skoleteater - indskoling

Navn
Skoleteater i Viborg Kommune for grundskoler

Dette skoleår præsenterer Viborg Kommunes skoleteater følgende forestilling for indskolingen:

 

Arme og Ben cha cha cha (Foto: Tomas Bertelsen)

Arme & Ben - Cha cha cha udspiller sig omkring alfabetet. Bogstaverne åbner en fantasiverden for to meget forskellige piger. Den ene vil sidde stille, læse og drømme sig ind i teksten. Den anden vil bruge teksten til at drille, danse og udfolde sig fysisk.

Skoleteater - udskoling

Navn
Skoleteater i Viborg Kommune for grundskoler

Dette skoleår præsenterer Viborg Kommunes skoleteater følgende forestiling for udskolingen:
 

SABOTAGE
Splittelse bag teenageværelsets dør

Gry går i 9. klasse og skal til afgangsprøve. Hendes to bedste venner bliverpludseligkærester medhinanden, og på Grys teenageværelse i en overdimensioneret seng vokser ud af de massive mængder afbløde dyner, rod og barndommens bamser Sabotøren. Grys eneste ærlige ven.

Gudernes gunst

I jernalderen er gudernes fravær fuldstændig utænkelig. Alt afhænger af deres velvilje. Særlig frugtbarhedsgudinden, som romerne kaldte Nerthus, er vigtig.

Hvordan sikrer vi os, at guderne og især Nerthus er os nådigt stemte? Hvorfor er det så vigtigt? Hvordan kommer vi i kontakt med dem?
Hvordan beskytter vi os selv og vores ejendom?
Solhverv er magiske tidspunkter, men hvorfor nu det, og hvad er det egentlig?

Jernalderlivet vender tilbage - rollespil

Vi er på Hvolris omkring år 0. Eleverne kommer som hjemløse jernalderfolk til en forladt landsby. De nyankomne skal befolke landsbyen og få den til at live op igen. Det kræver, at mange roller besættes og mange spørgsmål besvares. Der er brug for alle hænder.
Hvem er bedst egnet til hvad? Hvem skal være den øverste høvding? Skal han/hun vælges demokratisk eller tage magten? Hvem har gaven at kunne tale med guderne? Hvem skal være træl?

Tryllekunst - en oplevelse af mestring

Navn
Allan Jensen - Magisk facilitator

Giv dine elever en oplevelse af trylleri, både som tilskuere og som udøvende tryllekunstnere - og lad trylleriet skabe en forandring. 

I dette forløb møder eleverne først tryllekunst så ubegribeligt, at ingen almindelige mennesker, og slet ikke børn, kan gøre tryllekunstneren kunsten efter. 
...eller hvad???
For efter det korte show, skal eleverne selv prøve kræfter med tryllekunsterne, og i løbet af en lektion får eleverne oplevelsen af, at "nu kan JEG også". 

Nat - natur - tur

Navn
Naturskolen i Viborg Kommune

Hvad kan man se og høre i mørket? Hvordan er det at gå mellem træer og buske efter mørkets frembrud. Mennesket har op gennem tiden været bange for mørket, og der er da ikke noget som mørket, der kan få fantasien til at vandre, men er det farligt? Nat-natur-turen er en blanding af natlige naturfænomener, gammel overtro og mærkelige lokalhistorier.

Det flagrer med flyvende væsner i mørket. En nat-natur-tur kan også handle om flagermus. Her kan vi gå på opdagelse i mørket med flagermusdetektorer og lytte efter de flyvende pattedyr og deres kald.

Trolde

Navn
Naturskolen i Viborg Kommune

Troldene rumsterer i skov, krat og menneskers hoveder!

Kom med dybt ind i troldenes skov, ind i troldenes sind og ind i menneskenes fortællinger om troldene.

For knapt 1000 år siden spredte trolde frygt i Norden. Man var sikker på at skovene vrimlede med farlige, primitive og lodne væsner, som kunne finde på at bytte menneskebørn ud med deres egne ustyrlige unger.

Kulturspor - Scenekunst

Navn
Kulturspor

Kulturspor er Viborg Kulturskoles tilbud til folkeskolerne i Viborg Kommune.
Kulturspor skal give alle børn og unge adgang til et aktivt skabende liv med varieteret kultur.
I kulturspor møder elever inddragende og engagerede kunstnere, der sammen med lærer(e) fra grundskolen planlægger og gennemfører et forløb i et ligeværdigt forhold.

Forløb med scenekunst kan finde sted i fx. dansktimerne for hele klassen eller som understøttende undervisning.
Forløbet strækker sig over 12 timer.