
SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.
SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.
Har dine elever brug for ny inspiration til gode læseoplevelser?
På børnebiblioteket brænder vi for gode historier, fede serier og fantastiske litterære verdener – og ikke mindst for at dele vores begejstring for bøger med andre.
Til en booktalk vil en børnelitteraturformidler fra biblioteket præsentere jer for et bredt udvalg af bøger og give sine bedste anbefalinger.
Bøgerne vil passe til elevernes alder og læseniveau, og der vil være noget for enhver smag.
Til en booktalk for 7.-10. klasse bliver eleverne klædt på til selv at finde gode bøger, og derfor vil der være tid til at låne bøger i forbindelse med besøget. Det vil således være en fordel at eleverne er oprettede som lånere inden besøget.
Den overordnede mission er at skabe læselyst og læseglæde hos børn og unge; at få dem til at (gen)opdage læselysten.
Desuden er formålet med forløbet, at:
- eleverne får inspiration til gode bøger og lystlæsning.
- eleverne præsenteres for nyere bøger til målgruppen.
Eksempler fra Fælles Mål:
Dansk - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'læsning', hvor eleven kan styre og regulere sin læseproces og diskutere teksters betydning i deres kontekst.
Når eleverne kommer til booktalk på biblioteket i overbygningen, vil de møde et bredt udvalg af bøger og få tid og vejledning til at komme forbi dét at dømme en bog på forsiden.
Biblioteksformidleren vil præsentere et udvalg af bøger og eleverne vil enkeltvis og i grupper forholde sig til deres (nye) viden om litteraturen, før de sendes ud i biblioteksrummet for selv at finde flere bøger. De er selvfølgelig velkomne til at låne de bøger, der er blevet præsenteret.
Inden en booktalk på biblioteket er det en god idé at snakke med eleverne om formålet med besøget, hvilke forventninger du som lærer har til deres deltagelse og om hvorvidt du forventer, at de låner noget og med hvilket formål.
Hvis eleverne i forbindelse med besøget gerne vil låne bøger skal læreren skabe et overblik over, hvor mange elever, der er oprettede som lånere. Elever som endnu ikke er oprettede på Viborg Bibliotekerne skal oprettes. Det gør de sammen med en forældre forud for undervisningen. Forældrene kan oprette deres barn med deres MitID ved at følge denne vejledning: Bliv låner | Viborg Bibliotekerne.
I forbindelse med besøget opfordres læreren til at tage billeder af de præsenterede bøger eller de får besked om, at de modtager en liste med titlerne til at dele med eleverne og deres forældre.
Efter en booktalk er der forhåbentligt mange elever, der får gode læseoplevelser, som det kan være oplagt at dele på klassen.
Tænk gerne dette ind som en naturlig forlængelse af, at I har været afsted, da det kan skabe rum for videre snak om de gode bøger og holde liv i læselysten.
Booktalken afholdes på Hovedbiblioteket i Viborg.
Der er cykelafstand til Hovedbiblioteket for de fleste byskoler, og gåafstand fra Jernbanegade og Banegårdspladsen, hvor mange busser og toget standser.
Find bustransport på Rejsekortets prisberegner, bed jeres skolesekretær oprette Erhvervsrejsekort og booke plads hos Midttrafik (på 87 40 82 40), hvis I over 20 rejsende.
Én klasse.
Det er muligt at blive længere på biblioteket, hvis I vil have tid til at læse, gå mere på opdagelse eller spise madpakker - giv besked i forbindelse med booking.
Tilmelding senest tre uger før ønsket dato - angiv helst flere tidspunkter/datoer.
Ved tilmelding oplyses:
- navn, mail og telefonnummer på alle deltagende lærere
- navn på skole/institution
- antal elever