Booktalks - Boost læseglæden 7.-10. klasse
Har dine elever brug for ny inspiration til gode læseoplevelser?
På børnebiblioteket brænder vi for gode historier, fede serier og fantastiske litterære verdener – og ikke mindst for at dele vores begejstring for bøger med andre.
Til en booktalk vil en børnelitteraturformidler fra biblioteket præsentere jer for et bredt udvalg af bøger og give sine bedste anbefalinger.
Bøgerne vil passe til elevernes alder og læseniveau, og der vil være noget for enhver smag.
Animated Engagement
Bestil et spændende foredrag til din klasse, som handler om at rejse ud i verden og producere film med studerende på den anden side af kloden.
Animated Engagement beskæftiger sig med udviklingsarbejde i form af kommunikation omkring miljø og klimaudfordringer og -indsatser.
Skoleteater - mellemtrin
Dette skoleår præsenterer Viborg Kommunes skoleteater følgende forestiling for mellemtrinet:
STRØM – et operaeventyr
Et operaeventyr om at mærke sig selv i en digital tidsalder
STRØM er et operaeventyr med tekst af børnebogsforfatteren Cecilie Eken og musik af komponisten Peter Bruun.
Skoleteater - indskoling
Dette skoleår præsenterer Viborg Kommunes skoleteater følgende forestilling for indskolingen:
Arme og Ben cha cha cha (Foto: Tomas Bertelsen)
Arme & Ben - Cha cha cha udspiller sig omkring alfabetet. Bogstaverne åbner en fantasiverden for to meget forskellige piger. Den ene vil sidde stille, læse og drømme sig ind i teksten. Den anden vil bruge teksten til at drille, danse og udfolde sig fysisk.
Skoleteater - udskoling
Dette skoleår præsenterer Viborg Kommunes skoleteater følgende forestiling for udskolingen:
SABOTAGE
Splittelse bag teenageværelsets dør
Gry går i 9. klasse og skal til afgangsprøve. Hendes to bedste venner bliverpludseligkærester medhinanden, og på Grys teenageværelse i en overdimensioneret seng vokser ud af de massive mængder afbløde dyner, rod og barndommens bamser Sabotøren. Grys eneste ærlige ven.
Romanjagt 6. kl.
For en stor del af de ældste elever i skolen er der mange udfordringer forbundet med læsningen af litteratur - både i skolen og i fritiden:
Nogle har vanskeligt ved at fordybe sig eller mangler den rette motivation til at gå i gang med at læse.
Andre har svært ved at blive inspirerede og finde den rette bog, mens andre igen har svært ved bare at komme i gang og nemt bliver distraheret af forstyrrelser, når de læser.
Det gør, at mange unge næsten har droppet fritidslæsningen og har svært ved at leve op til kravene til læsning i skolen.
Karrierelæring- hvad laver de på biblioteket?
Besøg Hovedbiblioteket i Viborg og oplev en moderne arbejdsplads, der rummer langt flere jobfunktioner, end eleverne måske forestiller sig!
Biblioteket er ikke kun et sted med bøger, men en dynamisk kulturinstitution med mange forskellige faggrupper og karrieremuligheder. Her arbejder bibliotekarer, kulturformidlere, IT-specialister, folkeskolelærere, kommunikationsmedarbejdere, servicemedarbejdere og administrative medarbejdere side om side.
Lydbanko 0. - 2. kl.
Lydbanko Mustafas Kiosk 0.-2 kl.
Børn skal høre rigtig godt efter nu!
Til Lydbanko har vi nytænkt højtlæsning og digitalisering af vores rimebøger. En god fortælling fortjener nemlig en opmærksom læser. Og en opmærksom læser er en god lytter. Derfor kan børnene træne deres lytteevner til Lydbanko på biblioteket.
Aktiviteten kan også afvikles ude hos jer på skolen. Det kræver at bibliotekets formidler får adgang til Smartboard med lyd.
Heksen og det magiske univers
Heksen og det magiske univers
Træd ind i en verden af naturlig visdom, samskabelse og universets energier!
Denne workshop er en legende og musisk oplevelse, hvor vi sammen udforsker naturens hemmeligheder, dens cyklusser og magien i heksens univers.
Med respekt og forståelse for naturens universelle energier skaber vi rum for fordybelse, samskabelse og dannelse.
De Unges Stemmer Tæller - Overbygning
Viborg Bibliotekerne ser ind i en spændende tid. De eksisterende lokaler for børnebiblioteket og Makerspace skal gentænkes og de unge skal være med!
I efteråret 2025 er vores fokus at indsamle ideer, viden og inspiration, der kan hjælpe styregruppen og arkitekterne til at skabe de bedste rammer for biblioteket som mødested for børn og deres voksne, unge og kultur.
På workshoppen får eleverne et oplæg om rum som arkitektonisk virkemiddel og arbejder videre med en design thinking-proces med input fra styregruppen og med eleverne selv som målgruppe.