Varighed
2.00
Billede
Credit: Can Eğridere
Materialer
Titel
Forløb på Alineas billedkunstportal: Slip kreativiteten løs
Download tekst / Link tekst
Gå til materiale
Beskrivelse

SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.

Titel
Tværfagligt forløb på Alineas kristendoms-, samfundsfags- og historieportal: Hænger det sammen?
Download tekst / Link tekst
Gå til materiale
Beskrivelse

SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.

Titel
Tværfagligt forløb på Alineas kristendoms-, samfundsfags- og historieportal: Vores fælles dannelse
Download tekst / Link tekst
Gå til materiale
Beskrivelse

SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.

Visning på kort
Vis udbyderadresse

Viborg Bibliotekerne ser ind i en spændende tid. De eksisterende lokaler for børnebiblioteket og Makerspace skal gentænkes og de unge skal være med! 

I efteråret 2025 er vores fokus at indsamle ideer, viden og inspiration, der kan hjælpe styregruppen og arkitekterne til at skabe de bedste rammer for biblioteket som mødested for børn og deres voksne, unge og kultur. 

På workshoppen får eleverne et oplæg om rum som arkitektonisk virkemiddel og arbejder videre med en design thinking-proces med input fra styregruppen og med eleverne selv som målgruppe. 

Vi vil arbejde med både tegning og LEGO som medie for at skabe koncepterne. 
Der vil være tid til feedback og justeringer, inden prototyper og koncepter fotograferes og beskrives til en stor udstilling inden jul, hvor idéer fra alle afholdte forløb overdrages som katalog til styregruppen. 

Banner
Gratis
Ja
Forløbstype
Overordnet målgruppe
Hele året
Nej
Email
laeringogviden@viborg.dk
Tlf.nr.
87873472
Pris
Enhed
Ansøgningsknap
Søg om refusion af transport
Formål

Workshoppen giver eleverne en måde at udtrykke meninger og ønsker på, overfor nogle professionelle voksne, der kommer til at tage deres input seriøst. 

Vi tager udgangspunkt i Design Thinking som basis for designprocessen.
 

Eksempler fra Fælles Mål:

Billedkunst som valgfag - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'billedfremstilling', hvor eleven kan eksperimentere med udtryksformer, teknikker og materialer med vægt på tematisering.

Samfundsfag - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'sociale og kulturelle forhold', hvor eleven kan tage stilling til og handle i forhold til sociale og kulturelle sammenhænge og problemstillinger.

Dansk - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'kommunikation', hvor eleven kan deltage reflekteret i kommunikation i komplekse formelle og sociale situationer.

Aktiviteter

Eleverne får en præsentation af rum som arkitektonisk virkemiddel med henblik på at se på de eksisterende rammers muligheder.

På workshoppen møder eleverne herefter et design thinking loop, hvor de i mindre grupper tager udgangspunkt i hinanden som brugere af forskellige områder af biblioteket. Designprocessen vil blive en kombination af skitser, beskrivelser og LEGO-modeller, der efter feedback og finjusteringer vil blive gruppens endelige bud på et område eller funktion på biblioteket.

Når alle grupper har samlet deres bedste skitser, beskrivelser og modeller fotograferer vi dem i vores eget lille "fotostudie".

Alle billeder med beskrivelser vil blive en del af en udstilling over alle workshopdeltagernes input, som vi samler til et katalog og overdrager til styregruppen for ombygningsprojektet inden jul.

Forberedelse

Inden besøget på biblioteket kan det være en god idé at snakke lidt om, at det de skal på workshoppen er noget, som de voksne kommer til at tage alvorligt. Det er en del af demokratiet at have mulighed for at udtrykke sine tanker og blive hørt, også selvom man er ung, hvilket er noget af det workshoppen her hjælper med til - i denne omgang er det børnebiblioteket, der står for skud. 

Eleverne skal inddeles i grupper på 2-4 elever alt efter hvordan de bedst kan arbejde selvstændigt og kreativt.
Vi ønsker at lade eleverne formulere nogle af beskrivelserne digitalt, så hver gruppe har brug for en bærbar computer. 
I forbindelse med kontakt fra formidleren ca. en uge før besøget vil i modtage en skabelon, der skal bruges til bekskrivelse af projekterne.

Hvis eleverne i forbindelse med besøget gerne vil låne bøger skal læreren skabe et overblik over, hvor mange elever, der ikke er oprettede som lånere. Elever som endnu ikke er oprettede på Viborg Bibliotekerne skal oprettes. Det gør de sammen med en forældre forud for undervisningen. Forældrene kan oprette deres barn med deres MitID ved at følge denne vejledning: Bliv låner | Viborg Bibliotekerne.

Efterbehandling

Som deltager i workshoppen vil I blive inviteret til fernisering af udstillingen sidst i november eller starten af december. Datoen fastlægges når alle workshopdagene er lagt i kalenderen.


For at skabe bedst mulig sammenhæng mellem dette besøg og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at skabe sammenhæng til et emne, I arbejder med før og efter.

Find inspiration længere nede på siden, hvor der er linket til relevante forløb på forskellige portaler.

Tema
Sted

Makerspace på Hovedbiblioteket i Viborg

Der er cykelafstand for en del byskoler, og gåafstand fra Jernbanegade og Banegårdspladsen, hvor mange busser og toget standser.

Find bustransport på Rejsekortets prisberegner, bed jeres skolesekretær oprette Erhvervsrejsekort og booke plads hos Midttrafik (på 87 40 82 40), hvis I over 20 rejsende.

Beskrivelse til antal

Én klasse pr. workshop

Yderligere oplysninger til periode

Der er plads til tre workshops i perioden.

Beskrivelse af tilmeldingsproceduren

Tilmelding senest tre uger før ønsket dato - angiv helst flere tidspunkter/datoer.

Ved tilmelding oplyses:
- navn, mail og telefonnummer på alle deltagende lærere
- navn på skole/institution
- antal elever

Vis ikke på profil
Afbrudt
Antal
28
Skjul kontaktformular
Afbrudt
Hvem kan få tilskud
Kommunale institutioner