Fortællinger fra Unge med Flugterfaringer

Navn
DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom

Gennem fortælling og dialog giver Fortællerne i DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom, eleverne indsigt i hvordan livet som ung i Danmark kan se ud på mange forskellige måder. 

Hver fortælling er forskellig og giver blandt andet perspektiver på livet på flugt, skabe et nyt liv i Danmark, midlertidighed, rettigheder, aktivisme, uddannelse, relationer, identitet og om håb og drømme for fremtiden. Fælles for alle historierne er, at de giver et indblik i aspekter af livet som ung med flugterfaringer, som ofte under- og misrepræsenteres i de danske medier.

Rådhuset som arbejdsplads - TO GO

Navn
Den kommunale ungeindsats

Hvem arbejder egentlig på rådhuset?
Hvilke opgaver har de ansatte?
Og hvilke (ud)dannelsesmæssige baggrunde har de?

I dette forløb får din klasse besøg af en række forskellige mennesker, der alle er ansat på rådhuset og repræsenterer forskellige erhverv i den store arbejdsplads.

Forløbet kan indtænkes som en del af samfundsfagsundervisningen, et element valgfaget 'Erhverv og uddannelse', et tværfagligt temaarbejde om medborgerskab eller noget helt fjerde, som er meningsgivende på jeres skole.

Jernalderlivet vender tilbage - rollespil

Vi er på Hvolris omkring år 0. Eleverne kommer som hjemløse jernalderfolk til en forladt landsby. De nyankomne skal befolke landsbyen og få den til at live op igen. Det kræver, at mange roller besættes og mange spørgsmål besvares. Der er brug for alle hænder.
Hvem er bedst egnet til hvad? Hvem skal være den øverste høvding? Skal han/hun vælges demokratisk eller tage magten? Hvem har gaven at kunne tale med guderne? Hvem skal være træl?

Anden Verdenskrig

Navn
Naturskolen i Viborg Kommune

Undallslund skov spiller en central rolle i efterkrigstidens Danmark:
Under Anden Verdenskrig blev den nordvestlige del af skoven brugt som militærlejr af de tyske besættelsestropper. Tyskerne byggede bunkers og andre faciliteter i området.
I årene umiddelbart efter Anden Verdenskrigs afslutning blev 103 personer, heraf to kvinder, dømt til døden for landsforræderi. 46 af dommene blev eksekveret. 16 af de dødsdømte, de dømte fra Fyn og Jylland, blev henrettet i Undallslund skov i perioden 8. oktober 1946 til 12. juni 1949.