Styrk sprogudviklingen i børnehaveklassen
Hjælp Julenissen i din lokale skov
Nissens særlige julegrej er gået tabt og ligger i en skov nær jer. Sammen med Naturvejlederen skal I finde tingene igen.
Egentlig har vi aftalt at Naturvejlederen kommer ud til jeres lokale skov, for at I sammen kan finde pynt til juledekorationen og slutte turen af med en kop kakao. Naturvejlederen har dog taget sin kikkert med, for på facebook så hun i går, at der var set nogle mærkelige gæs i jeres område - med rygsæk på. Meget mystisk - måske kan vi sammen finde spor efter de mærkelige gæs.
Magi i vinterskoven - juletur for 1. kl.
Vi undersøger skoven her op mod jul og finder tegn og spor fra dyr og nisser. (Vi ser ikke nissen)
Dagens omdrejningspunkt er dog tilblivelsen af en nissepind, som bygges ud fra en gammel opskrift der tilfældigvis dukker op i en støvet bog.
På vores gåtur rundt for at finde materialer til vore nissepind, tager vi fat i de ting vi oplever og ser.
Kæmpe vendespil - Hvem husker bedst?
Se udstillingen Memory, og find ud af, hvem der husker bedst...
Med udstillingen Memory udfoldes et nyt kapitel i kunstnersamarbejdet mellem Johannes Büttner (D) og Benedikte Bjerre (DK). De to kunstnere er optagede af sociale fænomener i vores samtid og har tidligere vist fælles værker på anerkendte institutioner Stedelijk Museum i Amsterdam og Off Space Kantine i Bruxelles.
Fortællinger fra Unge med Flugterfaringer
Gennem fortælling og dialog giver Fortællerne i DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom, eleverne indsigt i hvordan livet som ung i Danmark kan se ud på mange forskellige måder.
Hver fortælling er forskellig og giver blandt andet perspektiver på livet på flugt, skabe et nyt liv i Danmark, midlertidighed, rettigheder, aktivisme, uddannelse, relationer, identitet og om håb og drømme for fremtiden. Fælles for alle historierne er, at de giver et indblik i aspekter af livet som ung med flugterfaringer, som ofte under- og misrepræsenteres i de danske medier.
#Tegnhåb - Engle
#Tegnhåb - Engle
Fra Romantik til Modernisme
Dette undervisningsforløb undersøger overgangen fra romantikken til modernismen med fokus på landskabsmaleriets udvikling.
Eleverne vil analysere, hvordan natur og landskab er blevet skildret fra guldalderen til modernismen, og hvordan skiftet i udtryk kan afspejle skiftende samfundsforhold, verdenskrige og national identitet.
Gennem billedanalyse, kulturforståelse og kritisk refleksion vil de udvikle en dybere teoretisk og sanselig forståelse af landskabsmaleriets udvikling fra guldalderen til modernismen i en aktuel kontekst.
Se på landskaber!
I dette forløb skal eleverne på opdagelse i, hvordan kunstnere har set på landskaber gennem tiden – fra de flotte, detaljerede malerier fra guldalderen til de mere vilde og frie billeder i modernismen.
Vi undersøger, hvordan kunstnere har brugt farver, lys og former til at vise deres følelser omkring naturen. Gennem dialog og små tegneopgaver lærer eleverne at forstå, hvordan kunstens udtryk har udviklet sig igennem tiden.
Borgvolds skjulte væsner - Fælles Kunstværk.
Dette er et forløb under Snapsting for børn 2025.
Aktiviteten foregår hjemme på egen skole i løbet af april og maj.
I bliver en del af det fælles kunstværk "Borgvolds skjulte væsner" skabt i samarbejde med illustrator og kunstner Anne Hoberg.
Eleverne skal skabe hver sit væsen som indgår i det fælles kunstværk, der kommer til at pryde Borgvold hele sommeren.