Kæmpe vendespil - Hvem husker bedst?
Se udstillingen Memory, og find ud af, hvem der husker bedst...
Med udstillingen Memory udfoldes et nyt kapitel i kunstnersamarbejdet mellem Johannes Büttner (D) og Benedikte Bjerre (DK). De to kunstnere er optagede af sociale fænomener i vores samtid og har tidligere vist fælles værker på anerkendte institutioner Stedelijk Museum i Amsterdam og Off Space Kantine i Bruxelles.
Fortællinger fra Unge med Flugterfaringer
Gennem fortælling og dialog giver Fortællerne i DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom, eleverne indsigt i hvordan livet som ung i Danmark kan se ud på mange forskellige måder.
Hver fortælling er forskellig og giver blandt andet perspektiver på livet på flugt, skabe et nyt liv i Danmark, midlertidighed, rettigheder, aktivisme, uddannelse, relationer, identitet og om håb og drømme for fremtiden. Fælles for alle historierne er, at de giver et indblik i aspekter af livet som ung med flugterfaringer, som ofte under- og misrepræsenteres i de danske medier.
Fra Romantik til Modernisme
Dette undervisningsforløb undersøger overgangen fra romantikken til modernismen med fokus på landskabsmaleriets udvikling.
Eleverne vil analysere, hvordan natur og landskab er blevet skildret fra guldalderen til modernismen, og hvordan skiftet i udtryk kan afspejle skiftende samfundsforhold, verdenskrige og national identitet.
Gennem billedanalyse, kulturforståelse og kritisk refleksion vil de udvikle en dybere teoretisk og sanselig forståelse af landskabsmaleriets udvikling fra guldalderen til modernismen i en aktuel kontekst.
Se på landskaber!
I dette forløb skal eleverne på opdagelse i, hvordan kunstnere har set på landskaber gennem tiden – fra de flotte, detaljerede malerier fra guldalderen til de mere vilde og frie billeder i modernismen.
Vi undersøger, hvordan kunstnere har brugt farver, lys og former til at vise deres følelser omkring naturen. Gennem dialog og små tegneopgaver lærer eleverne at forstå, hvordan kunstens udtryk har udviklet sig igennem tiden.
Kreativ Workshop
Børnene inviteres ind i et kunstnerisk og sanseligt univers af leg, nysgerrighed og kreativitet ud fra tanken om, at kunsten ikke kun skal opleves med øjnene, men også kan erfares gennem hænderne.
Udstillinger i 2025/2026:
24.01. - 11.05.2025
Colour Instruments af Christina Augustesen
24.01. - 11.05.2025
Memory af Benedikte Bjerre & Johannes Büttner
16.05. - 09.06.2025
Exit Stage præsenterer: The Church of Very Rich Angels
Rundvisning hos Revas
Forbruget i Danmark er stort!
Det skaber affald og meget af det.
Hvad sker der med vores ting, når de bliver et affaldsprodukt for os?
Hvordan udnytter vi den værdi, affaldet stadig har og hvor havner det henne?
Kom på rundvisning hos os og hør om affaldet samt de forskellige arbejdesopgaver og jobfunktioner, Revas har.
Affald gennem tiden
Hvorfor skal vi sortere?
- er det et spørgsmål, du undre dig over?
Gennem generationer har vi i Danmark håndteret vores affald på mange forskellige måder, og årsagerne har bl.a. noget at gøre med affaldsmængder og affaldstyper.
Er du nysgerrig på denne udvikling?
Så kan du gennem dette forløb få kendskab til forskellige tidsperioder, samt få forskellige materialer i hånden, der har samme funktion, men skaber forskelligt affald.
Forløbet er et 'to-go'-forløb, hvor Revas kommer til jeres skole/klasse.
Kunstsamtale - en dialogbaseret omvisning
Gennem en dialogbaseret omvisning oplever, diskuterer og forholder eleverne sig til den aktuelle kunstscene og de kunstneriske udtryk, der er del af den tid, de selv tilhører.
Med udgangspunkt i den aktuelle særudstilling tager kunstsamtalen afsæt i det konkrete møde, der opstår mellem eleverne, værkerne og kunstformidleren.
Omvisningen tilrettelægges i samarbejde med underviseren og målrettes efter det specifikke klassetrin og ønsker.
Udstillinger i skoleåret 2025/2026:
24.01. - 11.05.2025
Reformationen i Viborg
100 gange varmere end solen
På Jydsk Plade Bearbejdnings Center i Rødkærsbro udnyttes de nyeste teknologier i produktionen af metalkonstruktioner til blandt andet flyindustrien. Det er et imponerende syn, når laserskæreren med temperaturer op til 600.000 grader laver et fint snit i op til 25 mm tykt stål.