
PRIMÆRT materiale
PRIMÆRT materiale
SEKUNDÆRT materiale
SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.
SEKUNDÆRT materiale
Forløbet findes også som meebook-forløb. Søg på titlen under 'ShareIT'.
Har du lyst til at bruge podcast- og lydproduktion i din undervisning, men mangler du teknisk udstyr og viden til at komme i gang? Så kan du booke et klassesæt med fem kufferter, som indeholder alt, hvad I skal bruge for at optage interviews, producere podcasts, sætte lyd til noveller og digte eller skabe en geografisk bestemt fortælling.
Kufferter og præsentation heraf kan bookes på laeringogviden@viborg.dk.
Lærerintroduktionen varer en halv time og afvikles i forbindelse med afhentning af kufferterne.
Klassen har kufferterne i fire uger, hvorefter de returneres til biblioteket igen.
Podcastkufferterne understøtter det øgede fokus på teknologiforståelse ved at styrke elevernes evne til at rammesætte komplekse problemstillinger med henblik på at designe digitale artefakter.
Eksempler fra Fælles Mål:
Dansk - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'fremstilling', hvor eleven kan udtrykke sig forståeligt, klart og varieret i skrift, tale, lyd og billede i en form, der passer til genre og situation.
Historie - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'historiebrug', hvor eleven kan forklare samspil mellem fortid, nutid og fremtid.
Medier, valgfag - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'medieproduktion', hvor eleven kan kommunikere med digitale medier i egne og fælles produktioner.
I kufferterne finder du alt, hvad dine elever skal bruge til at optage, interviewe og skabe lydproduktioner, som fx en podcast, sætte lyd til noveller og digte eller skabe en geografisk bestemt fortælling.
Kufferterne indeholder en ZOOM H4N Pro(Handy Recorder) med tilhørende mikrofoner (2 stk.), kabler og SD-kort, og sammen med afhentningen af kufferterne får du som lærer en halv times introduktion til det tekniske udstyr. Du kan finde yderligere inspiration til aktiviteter med kufferterne her: Podcast i skolen - find læremidler | VIA CFU
Lydredigering kan foregå i gratisprogrammet Audacity, som kan hentes her:https://www.audacityteam.org/, eller på Skoletube via Soundation EU.
Siden Podcast i skolen - find læremidler | VIA CFU har mange gode tips & tricks til arbejdet med lyd i skolen, men vi er selvfølgelig også klar til at sparring.
Som forberedelse kan I med fordel snakke i klassen om, hvad der skaber en god lydoplevelse. I kan finde inspiration til podcast her; Podcastserier for børn | eReolen, eller lydbøger her; Lydbøger for Unge i alderen13-16år | eReolen.
Efter forløbet kan læreren med fordel sende elevernes digitale produktioner til os på laeringogviden@viborg.dk, hvorefter vi vil samle dem sammen og udgive udvalgte eksempler, så vores brugere kan få glæde af elevernes produktioner. Vær obs på at dette kan kræve forældretilladelser.
For at skabe bedst mulig sammenhæng mellem dette besøg og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at skabe sammenhæng til et emne, I arbejder med før og efter.
Find inspiration længere nede på siden, hvor der er linket til relevante forløb på forskellige portaler.
På egen skole
Én klasse af gangen
Lærerintroduktionen varer en halv time og afvikles i forbindelse med afhentning af kufferterne.
Klassen har kufferterne i fire uger, hvorefter de returneres til biblioteket igen.
Tilmelding senest tre uger før ønsket dato - angiv helst flere tidspunkter/datoer.
Ved tilmelding oplyses:
- navn, mail og telefonnummer på alle deltagende lærere
- navn på skole/institution
- antal elever