Relationen mellem Grønland og Danmark i dag

Navn
Det Grønlandske Hus i Aarhus

OBS: Jeg er på barsel fra sommerferien 2025 og frem til den 15/11 2025. Du er som lærer velkommen til at booke mig til skoleåret 2025/2026, men ønsk datoer der ligger EFTER den 15/11 :)

Giv dine elever indsigt i grønlandsk historie og samfundsforhold.
Her fortælles også om sammenhængen mellem koloniseringen og moderniseringen og det samtidige Grønland.

Natura 2000 i Mønsted Kalkgruber

Natura 2000-områderne er beskyttede områder i EU. Områderne skal beskytte naturtyper og vilde dyre-og plantearter, som er sjældne, truede eller karakteristiske for EU-landene. I Mønsted har vi verdens største kalkgruber. Oplev en smuk verden under jorden og oplev den sjældne og smukke natur, som omgiver stedet, som er en del af Natura -2000. 

Temadag for lærere: Stemmer fra retsopgøret

Navn
Viborg Museum - SPOR

I forbindelse med lanceringen af det nye digitale undervisningsmateriale Stemmer fra retsopgøret – Mod en ny tid inviterer vi lærere i Viborg Kommune til en temaeftermiddag om retsopgøret efter 2. verdenskrig.

Kom med på en historisk felttur, mød forskeren bag materialet, hør om de etiske og didaktiske overvejelser – og afprøv undervisningsmaterialet i praksis.

Arrangementet er gratis og inkl. forplejning.

Fortælletæppe om Martin Luther

Navn
Viborg Stifts Skoletjeneste for Kristendomskundskab

Som noget nyt i år kan skoler få besøg af en af skoletjenestens konsulenter til en workshop om Martin Luther og hans liv. 

Workshoppen er en vekselvirkning mellem opgaver og oplæg med udgangspunkt i et langt billedtæppe.

5.-6. klasser, der arbejder med materialet ”Re:formation - teser, tro og tvivl” og 7.-10. klasser, der arbejder med "Løb gennem Danmarks kirkehistorie" har mulighed for her at dykke længere ned i fortællingen om Martin Luther til denne workshop.

Fortællinger fra Unge med Flugterfaringer

Navn
DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom

Gennem fortælling og dialog giver Fortællerne i DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom, eleverne indsigt i hvordan livet som ung i Danmark kan se ud på mange forskellige måder. 

Hver fortælling er forskellig og giver blandt andet perspektiver på livet på flugt, skabe et nyt liv i Danmark, midlertidighed, rettigheder, aktivisme, uddannelse, relationer, identitet og om håb og drømme for fremtiden. Fælles for alle historierne er, at de giver et indblik i aspekter af livet som ung med flugterfaringer, som ofte under- og misrepræsenteres i de danske medier.

Fra Romantik til Modernisme

Navn
Skovgaard Museet

Dette undervisningsforløb undersøger overgangen fra romantikken til modernismen med fokus på landskabsmaleriets udvikling.

Eleverne vil analysere, hvordan natur og landskab er blevet skildret fra guldalderen til modernismen, og hvordan skiftet i udtryk kan afspejle skiftende samfundsforhold, verdenskrige og national identitet. 

Gennem billedanalyse, kulturforståelse og kritisk refleksion vil de udvikle en dybere teoretisk og sanselig forståelse af landskabsmaleriets udvikling fra guldalderen til modernismen i en aktuel kontekst.