
PRIMÆRT materiale
SEKUNDÆRT materiale
SEKUNDÆRT materiale
SEKUNDÆRT materiale
SEKUNDÆRT materiale
Forløbet ligger også under fagene med hver sine fokuspunkter:
Biologi 8: https://goforlag.dk/xplore-biologi-8/ingenting-forsvinder
Fysisk/kemi 8: https://goforlag.dk/xplore-fysikkemi-8/ingenting-forsvinder
Har I lyst til at lære mere om, hvordan vi passer bedre på vores skønne natur?
SÅ I KAN GODT GLÆDE JER til at komme ud og se, hvordan vi sorterer affald i Viborg Kommune.
I kommer til at høre om, hvor materialerne havner og bliver genanvendt, samt at få et indblik i, hvor meget affald vi i Viborg Kommune smider ud.
I kan vælge at besøge jeres lokale genbrugsstation eller at komme til Viborg genbrugsstation, hvor der er lidt mere at se.
Formålet med forløbet er, at styrke elevernes kendskab til ressourcer i affaldet, miljøet og hvordan vi passer på og bevarer naturen.
Fra Fælles Mål supplerer aktiviteten kompetenceområdet Perspektivering inden for naturfagene, samt Teknologi og Ressourcer hos de mindste elever og Naturgrundlag hos de ældste.
Eksempler fra Fælles Mål
Natur/teknologi, efter 2. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'perspektivering', hvor eleven kan genkende natur og teknologi i sin hverdag. Med særligt fokus på 'teknologi og ressoucer'.
Natur/teknologi, efter 4. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'undersøgelse', hvor eleven kan gennemføre enkle undersøgelser på baggrund af egne forventninger. Med særligt fokus på 'teknologi og ressoucer'.
Eksempler på fagformål:
Uddannelse og job, efter 3. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'arbejdsliv', hvor eleven kan beskrive forskellige typer arbejde ogarbejdsformer.
Uddannelse og job, efter 6. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'arbejdsliv', hvor eleven kan beskrive sammenhænge mellem job, arbejdsliv og fritidsliv.
Ved ankomst snakker vi sikkerhed og der udleveres refleksveste.
Når I har været pladsen rundt, vil der være muligehed for at smide jeres medbragte affald ud i de tilhørende containere. (se under forberedelse)
Slutteligt vil vi tage en tur rundt ’omme bagved’, og se hvor skraldebilerne læsser alt vores affald af.
Ønsker I at sortere jeres eget affald vil det fungere bedst hvis eleverne er inddelt i grupper, der hver har en pose med indhold som:
- porcelænstallerken/kop
- Gammel bog
- Pap
- Et stykke træ
- Glas
- Aluminumsdåse eller andet metal
- Hård eller blød plast (må IKKE indeholde mad)
- batterier, pærer, småt elektronik, spraydeo eller ligende
Forbered gerne nogle spørgsmål til rundvisningen, som kan stilles undervejs. F.eks. hvordan de forskellige materialer genanvendes, hvad det bliver til, eller hvordan det skal sorteres. Det kan også være spørgsmål til medarbejdernes hverdag.
Sikkerhed: Revas er en arbejdsplads, hvor der kører mange lastbiler og store maskiner. Derfor er det vigtigt I overholder reglerne når vi går rundt på området. Alle skal have den udleveret refleksvest på, formidleren fra Revas går forrest, en af de deltagende voksen går bagerst og sørger for at alle er med og går i siden af vejen. Vi går altid i samlet flok. Orientere jer i folderen: ”velkommen til rundvisning på Revas’ – se under ’undervisningsmaterialer’.
For at skabe sammenhæng mellem dette forløb og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at koble forløbet til et emne, I enten skal i gang med, er midt i eller har afsluttet.
Find inspiration under ’undervisningsmateriale’, hvor der bl.a. er linket til relevante forløb fra Xplore
Bjerringbro genbrugsstation, Gl. Tangevej 1, 8850 Bjerringbro
Karup genrugsstation, Materielvej 3, 7470 Karup
Møldrup genbrugsstation, Erhvervsparken 6, 9632 Møldrup
Stoholm genbrugsstation, Tastumvej 18D, 7850 Stoholm
Viborg genbrugsstation, Kirkebækvej 136, 8800 Viborg
Ørum genbrugsstation, Industrivej 18, Ørum, 8830 Tjele
ca. 1,5 time
Ønsker i at spise madpakker er det en mulighed, dog vil det foregå udenfor.
Kontakt formidler Pernille Neergaard
Mailen skal indeholde:
Navn og kontaktoplysninger
Skolens navn
Antal elever og voksne samt klassetrin